fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Alla politiker granskas efter misstänkt arvodesfusk

Publicerad: 8 september 2021, 08:44

Kommunstyrelsens ordförande Per-Ola Mattsson är besviken sedan ett misstänkt arvodesfusk upptäckts i Karlshamn.

Samtliga nämndpolitiker i Karlshamn ska granskas sedan en förtroendevald polisanmälts misstänkt för att ha fuskat till sig arvode. Det rapporterar SVT Blekinge.

Ämnen i artikeln:

PolitikerErsättningsreglerFörtroendevalda

Johan Delby

jd@dagenssamhalle.se


Blekinge Läns Tidning var först med att berätta att Karlshamn kommun vid en intern stickprovskontroll upptäckt ett misstänkt fusk med arvoden, utfört av en ledande lokal politiker. I fredags gjordes en polisanmälan.

Kommundirektör Daniel Wäppling uppger för BLT att politikern kan ha fuskat till sig cirka 60 000 kronor från kommunen, bland annat genom att använda ett falskt intyg från sin arbetsgivare om att hen varit frånvarande för att arbeta politiskt.

På måndagen beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott att samtliga nämndpolitiker nu ska granskas.

– Att vara politiker innebär att ha ett förtroendeuppdrag. På det här sättet missbrukar man allmänhetens förtroende. Jag är besviken. Vi tycker inte att det räcker med stickprovskontroller utan vi vill se en genomlysning av samtliga nämnder, säger Per-Ola Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande, till SVT Blekinge. 

Alla politiker ska nu skicka in intyg från sin arbetsgivare där det framgår hur mycket de varit frånvarande för att utföra sina förtroendeuppdrag.

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev