måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

20/8: Tegnhammars timeout fortsätter: ”Jag har betett mig opassande”

Publicerad: 20 augusti 2021, 08:55

”Det kommer inte hända igen”, skriver Torbjörn Tegnhammar på Facebook om att han betett sig opassande. Foto: Fotograf Drago Prvulovic

Det moderata oppositionsrådet Torbjörn Tegnhammar i Malmö fortsätter sin timeout från politiken trots att han inte är misstänkt för brott. ”Jag har betett mig opassande”, konstaterar han.

Ämnen i artikeln:

ModeraternaMalmö

Johan Delby

jd@dagenssamhalle.se


I veckan meddelade Moderaterna i Malmö att deras oppositionsråd Torbjörn Tegnhammar tar timeout från politiken. Bakgrunden är att han polisanmälts för en händelse som inträffade i juli. 

Redan på torsdagen kom beskedet från polisen att förundersökningen mot Torbjörn Tegnhammar lagts ned och att han inte är misstänkt för brott.

På torsdagskvällen skrev Torbjörn Tegnhammar på Facebook att de senaste dagarna varit omtumlande och att han reflekterat över sina brister.

”Jag har inte begått något brott, men betett mig på ett sätt som jag inser är opassande. För det är jag uppriktigt ledsen. Det kommer inte hända igen”, skriver han.

Hans paus från politiken fortsätter ytterligare en tid:

”Som jag meddelade i går har jag tagit timeout och den kommer att fortsätta under den kommande månaden då Malmömoderaternas interna provval pågår. I det får medlemmarna säga sitt om huruvida jag ska fortsätta leda Moderaterna i Malmö”, skriver han.

Håkan Fäldt (M) ersätter tills vidare Torbjörn Tegnhammar i kommunstyrelsen.

Torbjörn Tegnhammar är förutom oppositionsråd också ledamot av Moderaternas partistyrelse.

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev