söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Almedalen

Upplev Almedalen hemma i hängmattan

Publicerad: 30 juni 2018, 07:00

Dagens Samhälle ger dig möjlighet att ta del av det intervjuerna, duellerna och nyheterna - även fast du inte är på plats i Visby.


EP

Erik Pettersson


Vad heter Moderaternas partisekreterare? När grundades Socialdemokraterna? Hur många centerpartister har varit statsministrar?
Svarar du rätt på frågorna ska du absolut vara med i PartiQuizet, Dagens Samhälles dagliga frågesport i Almedalen. I fokus står dagens värdparti. Först ut på söndagen är alltså frågor om Moderaterna.

De som vill tävla får svara på sex frågor om partiet som snabbt och enkelt skickas till deltagarna via Facebook Messenger.

– Det känns självklart att upprepa fjolårets succé med politikerquizet. Förhoppningsvis är det ännu fler som utmanar varann och vinner priser i år, säger Olov Carlsson, vd och chefredaktör på Dagens Samhälle.

– Almedalen kan inte bara vara seminarier, tal och rosémingel. Vi har gjort ett gäng frågor baserade på kunskap om våra riksdagspartier och dess företrädare. Som all frågesport handlar det så klart inte bara att det ska vara roligt och lite lättsamt, förhoppningsvis lär man sig något nytt också. Vi har lite folkbildningsambition kort och gott.

Varje eftermiddag när tävlingen stängs får du veta hur du klarat dig jämfört med övriga tävlande.

De som lyckas få alla rätt en dag kan komma till Dagens Samhälles monter och hämta ett pris. Montern ligger på Cramérgatan, utanför ingången till Campus Gotland.

Det lönar sig dessutom att hänga med redan från första dagen och delta i quizet varje dag under hela veckan.

– I slutet av veckan korar vi också Almedalens partimästare. Titeln går till den som har haft flest rätt på samtliga frågor under veckan, säger Staffan Hällerfors, marknadschef på Dagens Samhälle.

Du behöver självklart inte befinna dig i Almedalen för att göra quizet, det går lika bra att göra det från kontoret eller i hängmattan.

Det samma gäller även om du vill ta del av intervjuerna och duellerna från Dagens Samhälles scen och tält. De sänds live via vår hemsida och kan i efterhand ses hela sommaren på Dagens Samhälles play-kanal.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev