Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Almedalen

Dagens Samhälle och Korpen arrangerar Almedalscupen

Publicerad: 10 april 2013, 06:44

Almedalenrävar är välkomna att anmäla 5-mannalag.

Under årets politikervecka i Almedalen arrangerar Dagens Samhälle och motions­idrottsförbundet Korpen för första gången en fotbollscup.


Politiker, journalister, PR-konsulter och representanter från fack, företag och organisationer är välkomna att anmäla 5-mannalag som ska spela 15-minutersmatcher.

– Vi gillar Korpen och tanken om att alla ska få vara med. Och ju fler ytor där det privata och offentliga möts, desto bättre. Fotbollsplanen är en ny sådan yta i Almedalen, säger Staffan Hällerfors, marknads- och försäljningschef på Dagens Samhälle.

Bilden av Korpen är kanske just att förbundet främst engagerar medelålders fotbollspelare, men på tio år har antalet personer mellan 16 och 25 år som tränar med Korpen mångdubblats. 40 000 ungdomar ägnar sig nu åt olika lagidrotter eller gruppträning i Korpens regi.

– Många väljer oss för att de inte vill elitsatsa eller för att de allt för ofta hamnar på avbytarbänken när de spelar i föreningar som elitsatsar, säger Petra Lindskog, kommunikationschef på Korpen.

I Almedalen vill Korpen nå politiker, organisationer och företag för att få igång diskussioner om idrottspolitiska frågor, som tillgång på lokaler och konstgräsplaner.

– Korpen har tidigare haft en låg profil, nu vill vi bli mer kända, säger Petra Lindskog.

Här kan du läsa mer>>

Här kan du följa resultaten>> Välj "Fotboll (Korpen)" i fältet "Visa idrott"

Cecilia Granestrand

Reporter

cg@dagenssamhalle.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev