Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Almedalen

Brysselmoderaterna vann Almedalscupen i stor stil

Publicerad: 3 juli 2013, 10:49

Rasmus Bäckström höjer bucklan sedan Brysselmoderaterna vunnit fotbollsturneringen under Almedalsveckan i Visby på onsdagen.

Foto: Henrik Montgomery/SCANPIX

Brysselmoderaterna tog i stor stil hem Almedalscupen i fotboll.


Det var första gången som Almdedalsveckan i Visby också innehöll en fotbollsturnering. Bakom arrangemanget står Korpen och tidningen Dagens Samhälle.

På ett par frisparkars avstånd från själva Almedalen kämpade 17 lag - medier, politiska partier, företag och organisationer - om bucklan.

Vissa matcher var förstås extra viktiga för de inblandade. Aftonbladet spöade exempelvis Expressen med 4-1 och Miljöpartiet spöade Grön Ungdom med 3-1.

Konstitutionsutskottets ordförande, och tidigare språkröret, Peter Eriksson (MP), gjorde en bejublad insats i sitt partis möte med SSU. Och höll nollan!

Till slut var det uppenbart att Brysselmoderaterna stod i en klass för sig. De förhållandevis unga männen vann alla sina matcher . I finalen fick Svenska Spel stryk med 4-1.

- Vi spelade under parollen bucklan ska till Bryssel, säger lagkaptenen Rasmus Bäckström, handläggare hos Anna Maria Corazza Bildt i EU-parlamentet.

Korpens generalsekreterare Eva Bjernudd var var nöjd med den första cupen.

- Det här är vår kärnverksamhet, arbetsplatser som bildar lag för att ha kul. Vi kommer absolut att göra om det här nästa år!

Dagens Samhälles marknadschef Staffan Hällerfors hoppas också att Almedalen fått en ny tradition.

- Det är riktigt roligt att kunna vara med och bidra till det.

Här kan du se resultaten>>

Välj "Fotboll (Korpen) i fältet "Visa idrott"

Johan Delby

Reporter

jd@dagenssamhalle.se

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev