Studenter löser vikariebrist

Studentvikaries grundare tar emot pris som Årets samhällsentreprenör

Kristoffer Persson är entusiastisk när han pratar om vad priset betytt för det unga företaget Studentvikarie, vars app matchar skolors vikariebehov med studenters möjlighet att ta uppdrag. Direkt efter galan var det flera kommuner som kontaktade dem för att diskutera samarbete.

 – Att synas i ett så fint sammanhang har gett oss en ökad legitimitet. Det har förstärkt att vi arbetar för att göra gott för samhället. Vi vill arbeta för att utveckla en kvalitativ lösning för dagens utmaningar, men också bidra långsiktigt till att fler unga talanger får upp ögonen för läraryrket. Vi gör det genom att de får rätt förutsättningar att lyckas i rollen som lärarvikarie.

Företaget hade redan före utmärkelsen en god tillväxt, och den har fortsatt:

 – Vi slog flera nya rekord under höstterminen 2017. Nu väntar vi på att flera spännande samarbeten med nya kommuner ska starta igång under 2018, säger Kristoffer Persson.

Har du några tips eller råd till andra, något ni lärt er längs vägen?

 – Våga testa saker. Våga utmana det ni gör och omvärldens traditionella tankar om hur saker ska fungera. Hitta ett starkt varför och stå upp för era värderingar. Mät och analysera det ni gör för att långsiktigt se till att ni gör rätt saker och inte bara många saker.

 – Och ta många bilder längs vägen! Att arbeta med socialt entreprenörskap skänker otroligt många roliga och kärleksfulla ögonblick, missa inte att dokumentera dem, avslutar han.