Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsbyggnad

Kommun säljer sporthall på Hemnet

Publicerad: 9 september 2020, 09:12

Foto: Jonas Nilsson Fastighetsförmedling/Hemnet

Gillar du ribbstolar och högt i tak? Då har du nu chansen att köpa din egen sporthall. Arjeplogs kommun säljer sporthallen i Laisvall på Hemnet. Pris: 200 000 kronor.


Ämnen i artikeln:

Fastigheter

Bilderna i annonsen visar en charmig sporthall i den före detta gruvorten Laisvall i Arjeplog, och det låter onekligen som ett kap när mäklaren lägger ut texten: ”Här har du en minst sagt unik chans att förvärva något så storslaget som en sporthall. Möjligheter som denna växer inte på träd!”

– Jo, det är ett nytt grepp mäklaren använt, säger kommunalrådet Britta Flinkfeldt (S) om Hemnetannonsen.

Foto: Jonas Nilsson Fastighetsförmedling/Hemnet

Sporthallen säljs för att kommunen vill spara pengar. Driftskostnaderna ligger runt 200 000 kronor per år.

– Vi har inte längre någon skola i Laisvall. I ett antal år har sporthallen fått vara kvar, men den nyttjas inte mycket och det blir ett ganska dyrt nyttjande per tillfälle. Samtidigt har tekniske chefen ett beting om att göra sig av med lokalytor, förklarar Britta Flinkfeldt.

Allra helst vill både kommunen och folket i Laisvall att sporthallen blir kvar som sporthall. En diskussion pågår med den lokala idrottsföreningen om att ta över driften, men det är ett stort åtagande för en liten förening. Sporthallen byggdes 1962. Då stod gruvdriften i Laisvalls blymalmsgruva på sin topp och över tätorten hade över 700 invånare. Boliden lade ned gruvan 2001 och i dag bor färre än 100 personer i Laisvall.

Foto: Jonas Nilsson Fastighetsförmedling/Hemnet

Sporthallen har väckt en del intresse. Och så sent som i våras gick det fint att sälja stora spektakulära objekt i Laisvall. Byns hotell med 50 rum och stort renoveringsbehov köptes av ett bolag knutet till klubbprofilen Michael Eklöf från Stockholm. Han har en karriär inom Stockholms nöjesliv som sträcker sig över decennier, och på senare år har han agerat festfixare och klubbägare med inriktning mot technofester och bastuklubbar.

De exakta planerna för hotellet i Laisvall har han inte avslöjat men entusiasmen finns.

– En sådan chans i livet måste man bara ta. Det är en stor fin byggnad, midnattssol, en vacker sjö och så bilindustrin, sa Michael Eklöf till P4 Norrbotten efter affären i maj.

Måns Wikstrand

Reporter

mwi@dagenssamhalle.se

Ämnen i artikeln:

Fastigheter

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev