Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Socialtjänst

MP reagerar med förnekelse

När de röd-grön-rosa hävdar att vi i Sverigedemokraterna ställer svenska hemlösa mot EU-migranter så är det ju i realiteten precis vad de gör själva.

Publicerad: 15 februari 2016, 10:33

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Gatumiljön i Stockholm är hård och inflödet av tusentals tillresta tiggare och kriminella ungdomar har gjort miljön ännu hårdare.


Ämnen i artikeln:

HemlöshetUtanförskapSverigedemokraternaBostadsbristen

Replik. Socialborgarråd Åsa Lindhagen, Miljöpartiet, har besvarat vår artikel om hemlösa i Stockholm. Vi anar en raffinerad strategi att arbeta med social problematik, det vill säga förnekelse.

Budskapet från Lindhagen lyder att läget är under kontroll genom en så kallad ”tak-över-huvudet-garanti”. Vi vet att detta får många att reagera starkt.

Enligt statistiken finns i Stockholm över 800 akut hemlösa och enligt Stockholms stadsmission föreligger ”en snabbt förvärrad situation”. Stockholms 230 platser på härbärgen förslår helt enkelt inte.

Lindhagen hävdar att insatser för hemlösa inte minskar, men de dokument hon hänvisar till via Twitter är intetsägande.

De 500 miljoner som avsätts för hemlösa inkluderar ju satsningar på så kallade EU-migranter och alla som arbetar med detta vet att hemlösa från Stockholm måste konkurrera med EU-migranterna.

När de röd-grön-rosa hävdar att vi i Sverigedemokraterna ställer grupper ”mot varandra” så är det ju i realiteten precis vad de gör själva.

Gatumiljön i Stockholm är tyvärr hård och inflödet av tusentals tillresta tiggare och kriminella ungdomar, därtill direkt uppmuntrade av styret i Stockholm, har gjort miljön ännu hårdare. Gå ut och fråga!

Sedan kan Lindhagen inte låta bli att blanda in rikspolitiken. Numera tillstår ju självaste finansminister Magdalena Andersson att Sveriges migrationspolitik kostar stora pengar, vilket föranleder besparingar, skattehöjningar och budgetobalans.

Sverigedemokraterna vill lägga om migrationspolitiken, vilket skulle spara enorma utgifter och detta vill man från socialdemokratiskt och miljöpartistiskt håll få till att vi vill ”skära ner”. Men så är inte fallet.

Med vår politik får vi mer medel över till utbildning, sjukvård och sociala satsningar – till exempel åt våra egna hemlösa som inte har någonstans att åka.

Jimmy Hesselbäck, ordförande (SD), Stockholm stad

Maggi Haglund, tf vice ordförande (SD), Stockholm stad

Madeleine E Nilsson, medlem (SD) Södermalm-Enskede-Årsta

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev