torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Socialtjänst

Brukare föreslås flytta sparkcyklar – oppositionen rasar

Publicerad: 4 oktober 2021, 09:20

”En kommun ska inte utnyttja människor inom daglig verksamhet”, menar oppositionsrådet Sophia Jarl (M). Foto: Ørn E. Borgen

Personer inom daglig verksamhet föreslås, efter att själva ha tagit initiativet, flytta felparkerade elsparkcyklar i Norrköping. Ett förslag som både välkomnas och sågas.

Ämnen i artikeln:

Region ÖstergötlandElcyklarLSSLSS-boenden

Gustav Halth

gh@dagenssamhalle.se


Felparkerade sparkcyklar är ett återkommande trätoämne i många kommuner. En åtgärd som föreslås i Norrköping är att personer inom daglig verksamhet ska flytta på dem, skriver Norrköpings Tidningar. Detta efter att LSS verksamhet själva erbjudit sig.

Oppositionspartierna V och M är kritiska och menar att förslaget är omoraliskt. Om kommunen har ett behov av tjänsten så ska den upphandlas och de som utför den ges en avtalsenlig lön, menar de.

- Det här är skamligt och omoraliskt. En kommun ska inte utnyttja människor inom daglig verksamhet. De här är redan illa behandlade, säger oppositionsrådet Sophia Jarl (M) till NT

Kommunalrådet Karin Jonsson (C) välkomnar dock erbjudandet.

– Det här är inte att betrakta som något vanligt jobb, det är ett extra tillskott. Jag ser inget konstigt i att de hjälper till, säger hon.

LÄS MER: Sparkcyklar: Växjö kräver skärpt lag efter kuppen. 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev