onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Socialtjänst

”Borgarrådet har ett helikopterperspektiv”

Det är olyckligt att socialborgarrådet Åsa Lindhagen med sådan säkerhet uttalar sig om sådant hon uppenbarligen inte har detaljkunskaper om.

Publicerad: 24 augusti 2017, 07:58

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Effekten av att lägga locket på brukar bli att främlingsfientlighet och mörkläggningsteorier flödar, skriver Hans Li Engnell


Ämnen i artikeln:

SocialtjänstenEnsamkommandeFlyktingmottagandeNyanländaBostäder till nyanlända

REPLIK Det är välkommet att socialborgarrådet Åsa Lindhagen kliver in i diskussionen om hur migrationspolitiken påverkar utsatta grupper i bostadskrisens Stockholm. Desto mer olyckligt är det att hon ömsom slätar över, ömsom far med osanning om hur situationen ser ut på ”golvet”.

Jag förstår att Lindhagen som borgarråd i staden inte kan ha insyn i alla verksamheter i alla stadsdelar. Vi har olika utsiktsplatser. Borgarrådet har ett helikopterperspektiv, vilket är naturligt. Det är därför olyckligt att Lindhagen med sådan säkerhet uttalar sig om sådant hon uppenbarligen inte har detaljkunskaper om. Allt för att upprätthålla en bild av att det går att ge allt till alla samtidigt. Alla som arbetar i offentlig verksamhet vet att det inte ser ut så. Resurserna är begränsade. Vi måste därför alltid göra prioriteringar.

De modulbostäder som Lindhagen nämner som en lösning har än så länge uppförts i ett väldigt begränsat antal, vilket bland annat beror på att stockholmarna överklagade. Var och en begriper att dessa baracker inte har påverkat mer än på marginalen, och det är oärligt att låtsas om något annat. Vad hotell- och vandrarhemsplatser beträffar är de varken en långsiktig eller ekonomiskt god lösning för Stockholms skattebetalare, därav det växande behovet av riktiga bostäder.

Lindhagen skriver vidare att min artikel skulle riskera att ”spä på främlingsfientliga åsiktsströmningar”. Det är en mycket tråkig inställning från en folkvald politiker, och tyvärr symptomatisk för det parti Lindhagen representerar. Tvärtom är det så att effekten av att lägga locket på brukar bli att främlingsfientlighet och mörkläggningsteorier flödar. Det är ingen betjänt av.

Med detta sagt fortsätter jag givetvis att göra mitt allra bästa för att hjälpa dem med behov som faller under mitt uppdrag, oavsett om de är ensamkommande eller personer med mångårig missbruksproblematik.

Hans Li Engnell, socionom och bloggare på fristad.eu

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev