torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Skola

Tio nya regionkontor ska göra skolan likvärdig

Publicerad: 24 februari 2022, 12:28

”Vi kommer närmare huvudmännen”, säger Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson. Foto: Skolverket


Skolan ska bli mer likvärdig. För att säkra det öppnar Skolverket tio regionala kontor. De tre första ska vara i gång redan i år.

Ämnen i artikeln:

Likvärdig skolaToppnyheterSkolverketSkolanUtbildningUndervisning

Stefan Helte

sh@dagenssamhalle.se


Skolverket har i uppdrag av regeringen att stärka alla elevers rätt till likvärdig undervisning av hög kvalitet. 

För att realisera detta ska Skolverket inrätta tio regionala kontor som regelbundet ska kunna ha dialog med de 2 800 skolhuvudmännen i olika delar av landet.

I år öppnar nya regionala kontor i Härnösand, Malmö och Luleå. Under 2023 ska kontor etableras i Umeå, Gävle, Växjö och Örebro. 2024 är det dags för kontor i Göteborg och Linköping. Dessutom blir det ett regionalt kontor i Solna, där Skolverket har sitt huvudkontor.

”Genom den regionala etableringen och kvalitetsdialogerna kan vi skolmyndigheter få bättre förståelse för huvudmännens utmaningar, förutsättningar och förmågor. På så vis kan vi bli mer träffsäkra och effektiva i vårt stöd”, säger Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson i ett pressmeddelande.

Placeringen av de tio regional kontoren förklaras med att de ska ha bra geografisk spridning, att avståndet mellan kontor och huvudman inte ska vara för stort och att det ska vara hyfsat nära till landets lärarutbildningar.

LÄS MER: Lista: Här är kommunerna med flest erfarna lärare

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev