Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Skola

Smittskyddsläkare kräver FHM på svar om distansundervisning

Publicerad: 10 januari 2022, 11:30

Smittskyddsläkaren Bengt Wittesjö vill införa delvis distansundervisning i Blekinge.

Foto: Region Blekinge, Janerik Henriksson/TT

Blekinges smittskyddsläkare vill införa distansundervisning för regionens högstadier och gymnasier, men väntar förgäves på besked från Folkhälsomyndigheten.


Ämnen i artikeln:

Corona i vårdenCovid-19

Blekinges smittskyddsläkare Bengt Wittesjö vill ha distansundervisning i tre veckor framåt. I förra veckan skrev han till Folkhälsomyndigheten och bad myndigheten att besluta om en sådan rekommendation – men har inte fått något svar, rapporterar P4 Blekinge.

Smittskyddsläkarens förslag är klasserna delas upp så att hälften av eleverna växelvis pluggar hemma. Tanken är att regionen under de tre veckorna ska hinna vaccinera länets 12–15-åringar.

– Vi ligger inte sämre till än andra regioner, vi har ungefär lika explosionsartad fart på smittan. Men jag tyckte att vi hade så pass hög smittspridning att man skulle kunna ha den möjligheten, att delvis hålla distansundervisning för vissa årskurser, sa Bengt Wittesjö till Blekinge Läns Tidning på lördagen.

Folkhälsomyndigheten skriver på sin hemsida att närundervisning fortsatt är huvudregeln för barn och unga, samt att det är viktigt med förebyggande arbete för att minska risken för covidutbrott i skolorna.

LÄS MER: Gravida lärare behandlas olika när smittspridningen ökar. 

Petter Jerdén

Reporter

pj@dagenssamhalle.se

Ämnen i artikeln:

Corona i vårdenCovid-19

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev