måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Skola

Skolinspektionen: Skjut inte budbäraren

Det är fullt förståeligt att Lars Flodin vill stötta sina medlemmar i Skolledarförbundet. Men det är ett missriktat grepp att angripa Skolinspektionen, skriver Ann-Marie Begler i en replik till Flodin.

Publicerad: 18 augusti 2011, 11:29

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

SkolinspektionenSkolanUtbildning

En av skolans allra viktigaste uppgifter är att stödja sina elever att klara skolan och få godkända betyg i alla ämnen. Det är den bästa grunden för eleverna när de går ut i livet. Det handlar inte bara om deras egna personliga utveckling utan också om möjligheterna att leva ett självständigt liv med arbete och egen försörjning.

Vi anser inte att det är ”att med (onödig) iver leta efter skolornas fel och brister” när vi påpekar att allt för många elever idag inte ges möjlighet att klara skolan och att skolorna gör för lite för att stödja dem.

Vi kritiserar inte skolledarna som personer i våra rapporter. Vi lyfter fram eleverna och deras möjligheter att nå målen. Skollagen pekar ut såväl huvudman som rektor som ansvariga för detta.

Det är inte genom att skjuta budbäraren vi kommer att nå resultat i skolan utan genom att de som har ansvaret mer målmedvetet stöttar alla elever.

Ann-Marie Begler, generaldirektör Skolinspektionen

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev