Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Skola

Sex nya krönikörer till DS

Publicerad: 31 mars 2014, 12:07

Dagens Samhälle gör plats för sex nya profilerade krönikörer på tidningens webbplats som har fokus på debatt kring välfärdsfrågor.


Dagens Samhälle inleder en långsiktig satsning på sajten, dagenssamhalle.se, som är specialiserad på debatt kring vård, skola, omsorg, infrastruktur och andra centrala välfärdsfrågor.

Sedan tidigare är den välkända författaren Åsa Moberg, statsvetaren och debattören Stig-Björn Ljunggren och Dagens Samhälles chefredaktör Mats Edman krönikörer i tidningen och på nätet.

Nu utökas antalet profilerade krönikörer med sex personer, vilka tillsammans ger en stor bredd sett till åsikter och ämnen:

Niklas Nordström. Tidigare SSU-ordförande, konsult på PR-byrån Prime och numera kommunalråd i Luleå.
Åsa Petersen. Ledarskribent på Dagens Arena, kommentator i Aftonbladet och tills nyligen opinionsskribent på Norrbottens-Kuriren.
Per Åhlström. Tidigare chefredaktör på Metallarbetaren, Nya Norrland och politisk redaktör för Länstidningen i Östersund. Per Åhlström är nu pensionerad och bor i USA.
Sakine Madon. Krönikör i Expressen och politisk redaktör på Norran i Skellefteå. Jobbade tidigare på debattsajten Newsmill.
Peter Santesson. Disputerad statsvetare, författare och tidigare förlagschef på Timbro. Numera opinionschef på Demoskop.
Alice Teodorescu. Debattör, arbetsrätts- och socialförsäkringsexpert hos branschorganisationen Företagarna.
Sakine Madon. börjar skriva krönikor först i juni. Fram till dess ersätts hon av Rebecca Weidmo Uvell, egen företagare inom kommunikation och fri debattör.

Här hittar du alla våra krönikörer.

– Jag är oerhört stolt att dessa sex vill medverka i Dagens Samhälle och är glad att vi kan öka bredden och djupet i det material vi levererar till våra läsare, säger chefredaktör Mats Edman.

– Med deras hjälp kan vi lyfta Sveriges viktigaste debatt om de mest angelägna frågorna i samhället.

Dagens Samhälles debattsajt vänder sig till folkvalda och högre chefer i offentlig sektor, opinionsbildare och högre chefer på de bolag som verkar på den offentliga marknaden liksom till en intresserad allmänhet.

– Vi märker så här i inledningen på supervalåret ett mycket stort intresse för seriös debatt och våra besökssiffror på sajten har etablerat sig på en högre nivå än tidigare, säger Anna Sönne, chef för digitala medier på Dagens Samhälle.

De nya krönikörerna kommer att skriva omlott. Varje dag publiceras en ny krönika på dagenssamhalle.se. I första hand sker pub-liceringen på webbplatsen, men varje vecka publiceras också en krönika i papperstidningen Dagens Samhälle.

Inom kort kommer mer nytt redaktionellt material på dagenssamhalle.se, för att stärka sajtens position som den viktigaste kanalen för oberoende debatt om välfärden.

– Målet är att bli den viktigaste debattsajten för våra målgrupper. Det kräver en ständig redaktionell utveckling, säger Anna Sönne.

Torbjörn Carlbom, Reporter

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev