måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Skola

Nytt skyddsstopp på skola i Kiruna kommun

Publicerad: 29 september 2022, 06:15

I ett meddelande till föräldrarna skriver rektorn att eleverna ska stanna hemma tills skyddsstoppet upphävs. Foto: Andreas Hillergren/TT

På torsdagsmorgonen införs skyddsstopp på Vittangi skola för årskurserna 4–9. Anledningen är att det saknas lärare, rapporterar NSD.

Ämnen i artikeln:

SkolanUtbildning

Det är andra skolan i Kiruna kommun som på kort tid tvingas stänga. För två veckor sedan beslutade huvudskyddsombudet på Nya Raketskolan att mellanstadiet skulle hållas stängt på grund av kraftig underbemanning och för stor arbetsbörda för personalen.

Sedan skolstarten har det saknats en lärare på mellanstadiet på Vittangi skola och lärare på högstadiet har tillfälligt skött undervisningen.

Arbetsbelastningen är för stor för de högstadielärare som har tagit på sig timmar i mellanstadiet för att hjälpa till att lösa en akut situation som beror på svårigheter att rekrytera lärare till Vittangi skola. Lärarna har ställt upp och undervisat extra men nu är arbetsbelastningen för hög så det håller inte längre, säger rektorn Siv-Britt Mangi till NSD.

LÄS MER: Granskning: Högutbildades barn har fler behöriga lärare – ”Klassamhället cementeras” 

Skyddsombudsstoppet berör 60 elever på mellan- och högstadiet. I skolan går drygt 100 elever från förskola till högstadium. I ett meddelande till föräldrarna skriver rektorn att eleverna ska stanna hemma tills skyddsstoppet upphävs.

/TT

LÄS MER: Lista med 3 000 skolor: Obehöriga lärare vanligare på friskolor – en koncern sticker ut 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev