Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Skola

Ny vändning om Römosseskolan – skolpeng ska betalas ut

Publicerad: 24 november 2021, 10:04

I en riskanalys beställd av Göteborgs grundskoleförvaltning varnas det för att strypt skolpeng till Römosseskolan kan leda till skadestånd för staden, rapporterar SVT Väst.

Foto: Adam Ihse/TT

Sent på tisdagen kom en ny vändning i turerna kring kritiserade Römosseskolan; Göteborgs grundskoleförvaltning ska nu åter betala skolpeng till ägarbolaget Framstegsskolan. Det rapporterar Göteborgs-Posten.


Ämnen i artikeln:

Religiösa friskolorFriskolor

Göteborgs stad har sedan maj hållit inne skolpengen till Framstegsskolan och hänvisat till otydliga ägarförhållanden och oklarheter kring bankgironumret. Staden har också meddelat att Römosseskolan ska vräkas eftersom hyran inte har betalats i tid.

Den styrande alliansens beslut att frysa utbetalningarna har kritiserats av grundskoleförvaltningen och oppositionen för att sakna laglig grund. På ett sent tisdagsmöte mellan politiker och tjänstemän beslutades att skolpeng nu ska betalas ut.

– Vi har försökt hantera det här seriöst hela vägen med elevernas bästa i åtanke. Det är tydligt att friskolesystemet behöver reformeras. Vi behöver bättre insyn och kunna återkräva bidrag från skolor som missköter sig, säger grundskolenämndens ordförande Axel Darvik (L) till tidningen.

LÄS MER: Hektiskt för förvaltningen efter ändrade besked om skolstängning

Den frysta skolpengen har sedan maj deponerats hos länsstyrelsen. Det är ännu oklart vad som händer med de pengarna, skriver GP. 

LÄS MER: Strypt skolpeng skapar politisk strid i Göteborg

Petter Jerdén

Reporter

petter.jerden@dagenssamhalle.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev