Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Skola

Man svårt skadad på skola – pojke gripen

Publicerad: 19 augusti 2021, 09:07

Den skolbyggnad där den skadade mannen hittades är avspärrad och ska genomgå en teknisk undersökning.

Foto: Johan Nilsson/TT

En man har förts svårt skadad till sjukhus efter att ha angripits med ett tillhygge på en högstadieskola i Eslöv. En pojke, under 18 år, har gripits misstänkt för angreppet.


— Vi griper den här gärningspersonen utanför skolan och det är den information jag har i nuläget, säger Filip Annas, presstalesperson på polisen.

Polis och ambulans larmades till högstadieskolan under morgonen, och på plats hittade man den skadade personen, en man i 40-årsåldern. Enligt flera medier handlar det om en lärare på skolan och skadorna uppges vara allvarliga.

Den skolbyggnad där den skadade mannen hittades är avspärrad och ska genomgå en teknisk undersökning.

Ingen elev är skadad, skriver Eslövs kommun på sin sajt, där det också framgår att larmet kom till polisen klockan 08.41 och att polis och räddningstjänst snabbt var på plats.

”Skolan låstes omedelbart och alla elever på skolan är nu samlade i skolans idrottshall och tas omhand av professionell personal”, uppger kommunen.

”Vårdnadshavare kommer att få besked så snart eleverna kan hämtas på ett ordnat sätt. Just nu är det många personer på plats på skolan”.

Polisen har ett stort antal resurser på plats och kommer genomföra vittnesförhör under dagen med både lärare och elever.

— Vi hoppas att få kunna få in vittnesmål under dagen. Jag har ingen bredare bild just nu om vad vittnen sett, säger Filip Annas, presstalesperson på polisen.

Händelsen rubriceras som försök till mord.

— Detta är fruktansvärt. Skolan ska vara en trygg plats för elever, lärare och alla som vistas där. Vi ser mycket allvarligt på händelsen. Just nu koncentrerar vi oss på den akuta händelsen och krishantering. Våra tankar går till den skadade personen och hans anhöriga, säger Johan Andersson (S), kommunstyrelsens ordförande, till TT.

/TT

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev