Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Skola

Färre medarbetare stoppar skolledarsnurren

Svensk skola och förskola behöver stabil skolutveckling och för detta krävs ett stabilt ledarskap. Ge oss därför rimliga organisatoriska förutsättningar. Lärarförbundet Skolledare anser att 20 medarbetare per chef är en rimlig gräns för ledare inom skola och förskola. Det kommer att råda bot på skolledarsnurren.

Publicerad: 23 november 2016, 04:45

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Lärarförbundet Skolledare anser att 20 medarbetare per chef är en rimlig gräns för ledare inom skola och förskola.


Ämnen i artikeln:

RektorerSkolledareKommunerFriskolor

Jag är ordförande för Lärarförbundet Skolledare, Sveriges största organisation för skolans chefer. Jag är själv yrkesaktiv rektor, men reser också runt om i landet och träffar skolledare i många kommuner.

Vi är ledare som ofta jobbar bortåt 50 timmar i veckan, som brinner för att utveckla skolan och som tar ett stort samhällsansvar. Skolledarna har exempelvis, liksom lärare och annan personal, gjort ett enormt jobb för att på ett bra sätt ta emot nyanlända elever i skolan. På något sätt har vi klarat skivan trots att förutsättningarna många gånger varit dåliga. Skolans chefer är stolta, arbetsamma och ansvarstagande. Många kallar oss för Sveriges viktigaste chefer.

Det är därför märkligt att vi skolledare sällan ges rätt förutsättningar och lön trots att vi drar ett tungt lass med ansvar för många anställda. Vi tilldelas inga chefsbonusar eller andra förmåner som ledare inom näringslivet ofta har som ett bevis på väl utfört arbete.

En tydlig kontrast är att en chef inom finans- och försäkringsverksamhet i genomsnitt har ansvar för åtta medarbetare. Inom information och kommunikation är motsvarande siffra sju medarbetare. Här visar Lärarförbundets enkätundersökningar att 30-40 medarbetare är den ”normala” siffran för en offentligt anställd rektor eller förskolechef i grundskolan och förskolan.

Omkring 7 av 10 chefer har fler än 30 att ansvara för och ungefär 1 av 10 har fler än 50 medarbetare. Till detta ska läggas ett övergripande ansvar för organisationer som många gånger innehåller omkring 50-100 anställda. Därutöver flera hundratals, ibland tusentals barn/elever och naturligtvis också ansvaret för det pedagogiska ledarskapet.

Lärarförbundet Skolledare anser att 20 medarbetare per chef är en rimlig gräns för ledare inom skola och förskola. Vi menar då inte att alla skolledare ska ansvara för 20 medarbetare, men att det är ett rimligt högsta genomsnitt för huvudmän och för riket. Någonstans måste det finna en siffra att förhålla sig till. Vi får komma ihåg att denna siffra fortfarande är hög i förhållande till annan verksamhet.

Detta kommer att råda bot på den ”skolledarsnurr” vi har i dag och som illustreras av att 27 procent av rektorerna läsåret 13/14 hade bytt skola ett läsår senare. Nu måste huvudmännen se till att ge oss skolledare de organisationer vi behöver snarast.

Ingen rektor eller förskolechef ska, vilket händer i dag, nekas att anställa biträdande chefer. Ingen rektor eller förskolechef ska heller behöva sakna de resurser som krävs för att skapa den ledningsgrupp som behövs.

Svensk skola och förskola behöver stabil skolutveckling och för detta krävs ett stabilt ledarskap. Ge oss därför rimliga organisatoriska förutsättningar. Det är ett ofrånkomligt ur rättvisesynpunkt, men det är också ett bra steg framåt.

Ett steg mot en ännu bättre, friskare, stabilare och mer utvecklad skola. Vi skolledare kommer att ta vårt ansvar som vi alltid har gjort, men även vi behöver rimliga förutsättningar och dessa krävs nu.

Ann-Charlotte Gavelin Rydman, ordförande Lärarförbundet Skolledare

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev