Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Skola

Elevernas omdömen om sina skolor är viktiga

Hur mycket barnen lär sig och hur bra de trivs i skolan är centrala frågor för varje förälder och elev som ska välja skola. Det är också de frågor som Grundskolekvalitet.se har fokus på, replikerar Claes Nyberg, Håkan Sörman och Annika Lundius.

Publicerad: 20 december 2013, 11:06

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

LärareKvalitetSkolval

Emelie Lilliefeldt på Saco efterfrågar i sin artikel i Dagens Samhälle 18 december jämförelser av hur resurser fördelas inom skolor. Vi tycker att resultaten är viktigare. Samtidigt delar vi hennes åsikt om att olika skolor har olika förutsättningar och vikten av att i en jämförelse visa hur elever utvecklas på olika skolor.

Vi menar att lärarnas breda kompetens är den bästa garanten för goda resultat och trygga elever. Det bästa måttet är därför att titta på hur nöjda eleverna är och hur lärarna lyckas motivera eleverna. Därför satsar vi under året på att ta fram elevenkäter som speglar hur nöjda eleverna är med studiemiljön och undervisningen. Det blir ett viktigt komplement till betygen.

För den som vill fördjupa sig kommer Grundskolekvalitet.se också att presentera andra mått, som SALSA-mått, lärarbehörighet, likvärdig betygsättning samt hur skolornas resultat utvecklas över tid.

Vi har en långsiktig plan att fortsätta utveckla Grundskolekvalitet.se till att bli den självklara adressen och webbplatsen för elever och föräldrar som vill hitta relevant information om grundskolor. I det arbetet välkomnar vi synpunkter och idéer från användare och andra som är engagerade i skolan.

Claes Nyberg, vd Friskolornas riksförbund

Håkan Sörman, vd Sveriges Kommuner och Landsting

Annika Lundius, vice vd Svenskt Näringsliv

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Ämnen i artikeln:

LärareKvalitetSkolval

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev