lördag27 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Skola

Bolaget som får nej till nya friskolor: ”Allvarliga brister”

Publicerad: 12 oktober 2022, 08:19

Thorengruppen stoppas från nyetablering och utökning av sin utbildningsverksamhet. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Thorengruppen stoppas från all nyetablering och utökning av sin utbildningsverksamhet. Skolinspektionen anser att bristerna på några av företagets skolor är allvarliga och måste åtgärdas först.

Ämnen i artikeln:

SkolmarknadenSkolanUtbildningFriskolor

Thorengruppen har gjort 28 olika ansökningar om nyetablering eller utökning av skolverksamheten, rapporterar SVT Nyheter Småland.

 – Vi har bedömt att det finns brister i sökandens befintliga verksamhet som är så pass allvarliga att vi bedömer att man i nuläget inte har förutsättningar att driva ytterligare verksamhet, säger Carin Clevesjö, enhetschef för tillståndsenheten på Skolinspektionen, till SVT.

På företagets skola Thoren Framtid i Älmhult hade grundskoleeleverna inte fått geografiundervisning på två år, visade det sig vid Skolinspektionens tillsyn där i våras. Skolor i Sundsvall och Solna har uppvisat liknande brister, vilket lett till att Thorengruppen hotats av vite.

I ett mejl till SVT svarar Thorengruppens etableringsansvariga, Christina Runesdotter, att man inte kan bedöma en huvudmans kvalitet utifrån ”enskilda ärenden”.

TT

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev