Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Skola

Alla har ett ansvar för skolans utveckling

Exemplet Rosengårdsskolan visar att skolan aldrig blir bättre än vad personalen, eleverna och föräldrarna gör den till. Jag är övertygad om att det går att komma tillrätta med problemen, replikerar Katharina Wallenborg.

Publicerad: 22 mars 2012, 06:30

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

Skolval

I Dagens samhälle den 22 februari skrev Peter Santesson om det fria skolvalet. ”Hur kan det någonsin vara rätt att tvinga ett barn att gå i den skolan?” undrar artikelförfattaren. Underförstått: Här finns Sveriges sämsta skolpersonal och väljer föräldrarna en skola med bättre dito så presterar eleverna automatiskt bättre och får högre betyg.

Om jag satt inne med den kunskapen så skulle jag göra en anmälan av Malmö kommun. Att Malmö väljer att anställa så usel personal så att man äventyrar elevernas framtid är en skandal större än både mutskandaler och annat som vi läser om.

Personligen har jag ingen insikt i kvalitén på Rosengårdsskolans lärare och övriga personal, men jag vill mena att oavsett deras yrkeskunskaper så formar de, eleverna och dess föräldrar tillsammans hur skolan blir. Naturligtvis kan det vara så att de lärare som har ambitioner väljer att arbeta på andra skolor, men då måste den debatten tas och det för elevernas skull givetvis. Varför anställer Malmö den sämsta personalen i den skola som har störst problem?

Att ändå många föräldrar väljer skolan för sina barn är inte konstigt; de flesta väljer den skola som ligger närmast hemmet och det oavsett område som den ligger i. Santessons artikel lämnar många frågetecken och uppenbarligen finns det mycket att diskutera. Dock är det så att skolan aldrig kan bli bättre än vad personalen, eleverna och dess föräldrar gör den till. Alla har alltså ett ansvar för utvecklingen i skolan och jag är övertygad om att det går att komma tillrätta med problemen och att Rosengårdsskolan kan bli en lika bra skola som andra skolor.

Katharina Wallenborg, Kommunalråd Drevvikenpartiet, Huddinge

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Ämnen i artikeln:

Skolval

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev