Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sjukvård

Vaccinvägrande S-politiker lämnar i förtid

Publicerad: 18 januari 2022, 10:10

Johanna Beijer lämnar sina partipolitiska uppdrag i kommunen men sitter kvar på sina poster i regionen. Hon kommer fortsatt att vara medlem i S.

Foto: Sölvesborgs kommun, Johan Nilsson/TT

Sölvesborgs oppositionsråd Johanna Beijer (S) lämnar kommunpolitiken. Hon har fått hård kritik för att inte ha vaccinerat sig mot covid-19 – men hävdar att det inte är skälet till att hon avgår.

Ämnen i artikeln:

Covid-19

Petter Jerdén

petter.jerden@dagenssamhalle.se


Johanna Beijer skulle leda Socialdemokraterna i Sölvesborg året ut, men meddelade på tisdagen att hon den 28 februari lämnar sina poster som oppositionsråd och gruppledare. I oktober förra året möttes hon av hård kritik när det framkom att hon valt bort covidsprutorna. S distriktsordförande Heléne Björklund sa till SVT Blekinge att partikollegan agerade oansvarigt.

Johanna Beijer uppger att hon vill ha mer tid för sin familj och sitt företag. Vaccinkritiken ska inte ha påverkat beslutet.

– Om jag hade valt att ställa upp så tror jag att det hade varit svårt. Men de här tankarna kom innan, så för mig har det inte varit en del i det här. Jag ser bara att jag måste välja vad jag vill göra i livet, säger Johanna Beijer till SVT.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev