söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sjukvård

Vaccinlokaler kostar 60 miljoner

Publicerad: 28 juli 2021, 07:46

Regionerna lägger 60 miljoner kronor på att hyra vaccinationslokaler, visar Ekonomiekots sammanställning.

Foto: Johan Nilsson/TT

De stora lokaler för vaccineringar som regionerna hyrt in kostar omkring 60 miljoner kronor, visar en sammanställning som Ekonomiekot har gjort.

Ämnen i artikeln:

Vaccineringen mot covid-19HälsaVaccinationer

Region Örebro län hyr vaccinationslokaler för 10 miljoner kronor och enligt Sveriges radios Ekonomiekot har enstaka avtal blivit längre än nödvändigt.

– Det är ju svårt att väga kostnader mot nyttan av att vaccinera befolkningen. För oss handlade det om att förhandla fram så bra villkor som möjligt inom den pressade tidsplanen, säger Torbjörn Sjölander, fastighetschef Region Örebro län, till Ekonomiekot.

De flesta vaccinationslokaler finns i kommunala fastigheter, kyrkor, församlingshem eller konferensanläggningar, men i Uppsala används en curlinghall. Där har företagskonferenser med ”prova-på-curlingspel” inte varit aktuellt under pandemin, så nu hyrs den i stället av region Uppsala för 800 000 kronor. 

Innan curlinghallen kunde börja ta emot 1000 personer om dagen för vaccinering måste isen smältas och ny fiber grävas ned så att internetuppkopplingen kunde uppgraderas.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev