lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sjukvård

Trist att V inte stöder vårt arbete för livskvalitet

Vi beklagar att Vänsterpartiet inte kan stå bakom en politik för livskvalitet för alla helsingborgare och väljer att kritisera och yrka avslag i stället för att vara med i matchen och komma med förbättringsförslag.

Publicerad: 25 april 2016, 12:35

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Att med svepande formuleringar om ett ”flashigt” program beskylla den blågröna majoriteten för att enbart rikta sig till de privilegierade är lite väl lågt, skriver beredningen för livskvalitet. Foto: Helsingborgs stad


Ämnen i artikeln:

FolkhälsaJämställdhetTillgänglighetFolkhälsoarbete

Replik. Representanter för Vänsterpartiet replikerar på vår debattartikel om Helsingborgs livskvalitetsprogram och dömer ut det som ett ytligt arbete utan konkret innehåll. Vänsterpartiet yrkade som enda parti avslag på programmet och valde att hoppa av från Visionen om ett hållbart Helsingborg 2035 som ett enigt fullmäktige antog 2013 och på vilken livskvalitetsprogrammet bygger.

När Claudia Velásquez (V) med flera kritiserar oss för att sakna konkreta mål, missar de faktiskt själva poängen med livskvalitetsprogrammet. Det har aldrig haft som syfte att vara ett detaljerat målprogram som talar om exakt vad som ska göras. Vi anger fem politiska viljeinriktningar som alla har ett antal prioriterade punkter. Med detta som vägledning och inspiration ska alla nämnder och bolag verka för att nå våra stadsövergripande mål och vår vision. Stadens struktur för mål och styrning är oerhört tydlig.

Vi beklagar att Vänsterpartiet inte kan stå bakom en politik för livskvalitet för alla helsingborgare och väljer att kritisera och yrka avslag i stället för att vara med i matchen och komma med förbättringsförslag.

Att med svepande formuleringar om ett ”flashigt” program beskylla den blågröna majoriteten för att enbart rikta sig till de privilegierade är lite väl lågt. Den som anstränger sig att läsa livskvalitetsprogrammet vet att vi ansluter till WHO:s definition av förutsättningar för livskvalitet. Som god fysisk hälsa, en sysselsättning att gå till, delaktighet i samhället, en trygg ekonomi samt trivsel och trygghet. Helsingborgs stad ska genom livskvalitetsprogrammet styra mot att dessa förutsättningar blir så jämlika som möjligt för alla i vårt samhälle. På vilket sätt är det att prioritera de privilegierade?

Nej, vi tror att Vänsterpartiet kan bättre än såhär. Så när vi nu går vidare med att under livskvalitetsprogrammet ta fram en plan för lika möjligheter ser vi fram emot konstruktiva förslag och synpunkter i stället för att bara såga det vi gör, med allas bästa för ögonen.

Lars Thunberg, kommunalråd (KD), ordförande beredningen för livskvalitet

Anna Jähnke, kommunalråd och ordförande i arbetsmarknadsnämnden, Helsingborg

Annika Román, kommunalråd (MP), ledamot beredningen för livskvalitet

Jonny Cato Hansson, kommunalråd (C), ledamot beredningen för livskvalitet

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev