Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sjukvård

Tidigare jullön ska minska smittspridningen

Publicerad: 4 december 2020, 09:19

I Strömsunds kommun får de lönen två dagar tidigare för att minska risken för smittspridning under julhandeln. I Jönköping har de tidigare sagt nej till ett liknande förslag.

Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

I Strömsund har kommunen beslutat att betala ut jullönen två dagar tidigare för att minska smittspridningen i julhandeln.


Ämnen i artikeln:

CoronavirusetLöner

Kommunen har cirka 1 400 årsarbetare och betalar ut lön till omkring 2 600 personer varje månad. Det gör kommunen till kommunens största arbetsgivare.

– Vi ser hela tiden över vilka åtgärder vi kan genomföra för att minska risken för smittspridning. Med en något tidigare löneutbetalning skapar vi förutsättningar för en tryggare julhandel, vilket är värdefullt både för våra företag och invånare, säger kommundirektör Anneli Svensson i ett meddelande på kommunens hemsida.

Löneutbetalningen blir den 21 december, i stället för den 23 december.

Gratistidningarnas förening har i ett öppet brev, initierat av Ulf ”Boa” Eklund, vd och chefredaktör på Tidningen 7 i Örnsköldsvik, uppmanat landets arbetsgivare – kommunala, regionala och privata – att tidigarelägga löneutbetalningen i december en vecka för att minska smittspridningen.

Dagens Samhälle har tidigare skrivit om att Jönköpings kommun röstade ner oppositionskommunalrådet (KD) Andreas Sturessons förslag om en tidigarelagd jullön.

Pelle Sten

Ämnen i artikeln:

CoronavirusetLöner

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev