Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sjukvård

Tandsköterskeutbildningen kvalitetsäkras

De nationella kursplanerna för tandsköterskeutbildningarna upphävdes eftersom vi inte får utfärda sådana. Men vi övervakar fortfarande utbildningen, skriver Johan Blom i en replik.

Publicerad: 13 oktober 2011, 09:22

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

Tandvård

I en gemensam debattartikel i Dagens Samhälle uttrycker ordförandena i fackförbundet Vision, Svenska Tandsköterskeförbundet, Sveriges Tandläkarförbund och Sveriges Tandhygienistförening oro för patienters tillgång till god tandvård i hela landet. Anledningen till oron sägs bero på att myndigheten för yrkeshögskolan avskaffat de nationella kursplanerna för tandsköterskeutbildningarna.

Myndigheten för yrkeshögskolan kommer även fortsättningsvis att bevaka att tandsköterskeutbildningarna håller hög kvalitet. Inga utbildningar, som inte håller hög standard, kommer att beviljas statsbidrag. Bedömningarna bygger på det behov av kompetens som bransch-organisationer och det berörda arbetslivet beskriver för myndigheten. Dessutom kommer myndighetens tillsynsverksamhet att kontrollera att utbildningskvaliteten upprätthålls.

Möten med berörda organisationer är redan initierade och inbokade. Dialog med branschorganisationer och andra berörda är en viktig del i vår verksamhet.

Anledningen till att de nationella kursplanerna upphävdes beror på att förordningen som reglerar myndighetens verksamhet inte tillåter dessa.

Johan Blom, chef för utbildningsavdelningen Myndigheten för yrkeshögskolan

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Ämnen i artikeln:

Tandvård

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev