Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sjukvård

Succén vaccindisco stoppas efter angrepp i sociala medier

Publicerad: 1 september 2021, 10:50

Foto: Privat

Efter hård kritik, bland annat från ”antivaccinationsrörelsen”, stoppar Region Örebro sin satsning på discostämning för att få unga att vaccinera sig, rapporterar Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

Vaccinationer

För att uppmuntra 16–17-åringar att ta sina sprutor mot covid-19 provade Region Örebro ett annorlunda grepp vid sin stora vaccinationsmottagning i Conventum Arena: discovaccinering. Musik och en discokula i taket mötte besökarna. 

Satsningen beskrevs som en succé. Första kvällen kom 1 000 personer för att vaccinera sig på drop-in och i sociala medier var kommentarerna oftast mycket positiva.

Men nu stoppas initiativet. Regionen meddelar att angreppen blivit hårda på sociala medier och att en polisanmälan är gjord.

LÄS MER: Musik och discokula när unga vaccineras i Örebro. 

– Det var många, framför allt ur ”antivaccinationsrörelsen” som ifrågasatte detta och det började eskalera på sociala medier. Eftersom vårt uppdrag och ändamålet i sig ifrågasattes så var det helt självklart för mig att agera, säger vaccinsamordnaren Inger Nordin Olsson till Aftonbladet.

– Vård ska bedrivas professionellt och detta ska vara tydligt så att ingen tror något annat. Om det finns en minsta antydan eller signal om att detta kan få en motsatt effekt, även om intentionen var god, så måste vi ta det på största allvar.

Johan Delby

Reporter

jd@dagenssamhalle.se

Ämnen i artikeln:

Vaccinationer

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev