Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sjukvård

”SD enda partiet som står upp för sjukvården”

Det finns bara ett parti som står upp för sjukvården och dess personal, svarar Ungsvenskarna på S-studenters kritik.

Publicerad: 24 maj 2017, 08:54

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

”Sverigedemokraterna satsar drygt 8 miljarder kronor mer på vården per år än regeringen under kommande mandatperiod.”

Foto: Sari Gustafsson, TT


Ämnen i artikeln:

SverigedemokraternaFlyktingpolitik

REPLIK Det har blivit tydligt i svensk politik att det är Sverigedemokraterna som är det tongivande partiet. I vissa fall har det dock gått så långt att våra visioner om ett bättre Sverige dominerar i sådan stor utsträckning att andra partier ägnar sig åt lögner med medvetna misstolkningar om våra förslag, istället för att presentera sina egna lösningar.

S-studenterna Filip Sjöstrand och Anton Svensson skriver att Sverigedemokraternas vårdsatsningar på miljardbelopp skulle vara ofinansierade. De verkar dock inte ha förstått skillnaden mellan vårbudgeten – som sätter riktlinjerna för den ekonomiska politiken – och höstbudgeten. För att klargöra har Sverigedemokraterna inga förslag som kommer att stå utan finansiering.

Även om det kan vara lätt att missförstå hur riksdagsarbetet går till ser vi ändå allvarligt på de anklagelser som S-studenter kommer med. När Sverige har längst vårdköer i Europa, stor personalbrist och dåliga arbetsförhållanden får det inte råda några frågetecken kring vilka som vill få till stånd en förbättring, och vilka som tycker att det är bra som det är. När det blivit så illa att vi skickar barn till intensivvård i andra länder måste vi hålla oss till fakta.

Det är bra att vi har invandrare som arbetar inom vården, men att tro att invandring endast påverkar antalet arbetare och inte de som nyttjar vården är verklighetsfrånvänt. Att vidare blanda äpplen och päron – att mena att det bara finns en typ av invandring, eller att SD är emot alla typer av invandring – är ett exempel på medveten misstolkning av vår politik.

Sverigedemokraterna satsar drygt 8 miljarder kronor mer på vården per år än regeringen under kommande mandatperiod. Vi avsätter pengar för rätt till heltid, mer pengar till förlossningsvården och vård i livets slutskede, bättre arbetsmiljö samt kompetenshöjningar för vårdpersonal. Vi anser att såväl sjuksköterskor och undersköterskor ska ha rätt till betald vidareutbildning.

Titta på varje enskilt förslag vi lagt inom vårdområdet. För eller emot? För oss är svaret självklart: Det finns bara ett parti som står upp för sjukvården och dess personal.

Felix Byström, vice talesperson, Ungsvenskarna

Lars Larsson, talesperson för Ungsvenska Studenter

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev