Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sjukvård

Region skickar brev till ovaccinerade

Publicerad: 14 september 2021, 07:22

Omkring 30 000 ovaccinerade personer kommer att få brev från Region Kalmar län.

Foto: Mikael Fritzon/TT

För att få fler att vaccinera sig mot covid-19 kommer Region Kalmar län att skicka brev direkt adresserade till ovaccinerade.


Ämnen i artikeln:

Vaccineringen mot covid-19Region Kalmar län

Alla över 16 år som är folkbokförda i Kalmar län och som inte finns med i regionens vaccinationsregister, omkring 30 000 personer, kommer inom kort att få breven med information om hur man blir vaccinerad, rapporterar SVT Nyheter Småland.

– Vi har ännu inte tagit ställning till om vi ska erbjuda tider eller om vi bara ska erbjuda drop in, säger regionens vaccinationssamordnare Marie Ragnarsson till SVT.

Det har tidigare varit oklart huruvida regionerna skulle kunna använda sina egna vaccinationsregister för att ta kontakt med ovaccinerade invånare, men i slutet av förra veckan gav jurister på Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) klartecken att uppgifterna kan användas i vaccinationskampanjen.

Grannregionen Kronoberg kommer i nuläget inte att utnyttja den möjligheten.

– Vi börjar nu med att använda data vi fick från Folkhälsomyndigheten där man snarare har utpekade bostadsområden där vi kommer att göra riktade utskick, säger Lena Andersson Nazzal, vaccinsamordnare i Kronoberg, till SVT.

/TT

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev