söndag11 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sjukvård

Region Dalarna får rätt om vaccinationskrav

Publicerad: 2 mars 2022, 09:20

”Den här domen är principiellt viktig för oss men även för övriga Sverige”, säger regionstyrelsens ordförande Ulf Berg (M) i ett pressmeddelande. Foto: LINDA AXELSSON

Förvaltningsrätten i Falun avslår överklagandena mot Region Dalarnas beslut om att medarbetare ska kunna visa upp ett giltigt vaccinationsbevis, rapporterar dt.se

Ämnen i artikeln:

VaccinvägrareRegion DalarnaHälsaVaccinationer

Beslutet fattades av regionstyrelsen i december förra året och innebär att uppvisande av vaccinationsbevis krävs av befintlig personal men även vid nyanställningar, praktik och andra typer av uppdrag.

Enligt regionen har det kommit in 115 överklaganden av beslutet men nu har alltså förvaltningsrätten gett regionen rätt genom att konstatera att det inte strider mot någon lag eller annan författning.

”Den här domen är principiellt viktig för oss men även för övriga Sverige. Trots visst motstånd tog Region Dalarna täten i den här frågan. Det känns nu bra att få bekräftelse på att vår etiska kompass var rätt kalibrerad”, säger regionstyrelsens ordförande Ulf Berg (M) i ett pressmeddelande.

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev