söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sjukvård

Ny sjukvårdstopp: Hon efterträder Emma Spak på SKR

Publicerad: 7 februari 2023, 15:17

Foto: Anna Molander, Henrik Montgomery/TT

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) har utsett en ny chef för sin hälso- och sjukvårdssektion. Det blir Ameli Norling, nu enhetschef vid hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Region Stockholm.

Ämnen i artikeln:

Senaste nyttSKRHälsaLäkare

Stefan Helte

sh@dagenssamhalle.se


”Jag ser fram emot jobbet som sektionschef för hälso- och sjukvårdsfrågorna med både nyfikenhet och ödmjukhet”, säger hon i en kommentar på SKR:s hemsida.

Ameli Norling efterträder Emma Spak, som ansvarade för hälso- och sjukvårdsfrågorna på SKR under den turbulenta tiden under coronapandemin. Emma Spak har nu gått till ett nytt jobb som länsråd i Region Värmland.

Ameli Norling är medicine doktor och specialist inom gynekologi och obstetrik. Hon har bland annat varit biträdande verksamhetschef vid kvinnokliniken på Karolinska sjukhuset. I dag är hon chef för enheten för kunskapsstyrning och stöd vid hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Region Stockholm.

”Med Ameli Norling får vi en ledare som på ett bra sätt kan fortsätta arbetet med att stötta regioner och kommuner i utvecklingen av hälso- och sjukvården på alla nivåer”, kommenterar Fredrik Lennartsson, chef för avdelningen för vård- och omsorg på SKR.

Ameli Norling tillträder den 1 maj 2023.

LÄS MER: Emma Spak lämnar SKR 

LÄS ÄVEN: Extrem press på vården – då skippar sjukhuset stabsläget 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev