Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sjukvård

MP: Förlossningsvården en öm tå för Alliansen

Alliansen skär ned med närmare 400 miljoner på akutsjukhusen i sin budget - då blir det svårt att satsa på förlossningsvården i takt med att antalet förlossningar i Stockholm ökar, skriver Miljöpartiet i en slutreplik.

Publicerad: 12 december 2014, 12:02

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

FörlossningsvårdFörlossningsvårdFörlossningsvård

REPLIK. Efter att ha pratat med både barnmorskor och ledningen om situationen på Södra BB är det uppenbart att det finns en konflikt om vilken typ av förlossningsvård SÖS ska ge till sina patienter.

En konflikt som i slutänden kommer att gå ut över de föräldrar som ska föda barn. Vid en omorganisering av Södra BB kommer det inte att gå att behålla det unika konceptet med en sammahållen vårdkedja som enheten utvecklat. Det är synd att Ella Bohlin (KD) inte vill se denna konflikt, i sin replik i Dagens Samhälle.

Vad gäller S:t Göran är Miljöpartiet i Stockholms läns landsting positiva till ett nytt BB på S:t Göran. Allt annat är ett missförstånd som vi en gång för alla härmed reder ut.

Det är bra att Ella Bohlin säger sig vilja satsa på förlossningsvården och att hon skriver debattartiklar om vad hon vill. Men vad gör hon då? Och vad kan hon göra? Alliansen skär ner närmre 400 miljoner på akutsjukhusen i sin budget, så självklart blir det svårt att utveckla förlossningsvården i takt med det ökande antalet förlossningar i Stockholm.

I Miljöpartiet har vi utformat vår förlossningspolitik efter bland annat samtal med barnmorskor om vad som behövs för att kunna säkra trygga förlossningar. I stället för att prata och attackera politiska partier som inte sitter vid makten, borde Ella Bohlin börja agera.

Susanne Nordling, oppositionslandstingsråd (MP) Stockholms läns landsting

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev