Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sjukvård

M handfallna inför den situation de själva skapat

Moderaterna nöjer sig med prat och symboliska åtgärder medan ambulanspersonal blir skadad, hotad och hindrad från att utföra sitt arbete.

Publicerad: 12 februari 2016, 10:47

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

AmbulanssjukvårdStockholmKriminalitetSverigedemokraternaSegregationHot mot ambulansen

SLUTREPLIK. Jag har färdigställt en motion kring Ambulansförbundets förslag så Arin Karapet och jag kommer att få tillfälle att debattera frågan i landstingsfullmäktige.

I sin artikel SD gör ingenting för ambulanspersonalen framför Karapet Moderaternas tre åtgärder för att hantera ambulansattackerna.

1. Man har talat om saken.

2. Man tänker förklara för människor att det är oacceptabelt att angripa ambulanspersonal.

3. Man har bett Socialdemokraterna att föreslå ny lagstiftning.

Med andra ord: Man tänker inte göra någonting verkningsfullt för att stoppa attackerna. I stället nöjer man sig med prat och symboliska åtgärder medan ambulanspersonal blir skadad, hotad och hindrad från att utföra sitt arbete.

Moderaterna står handfallna inför den situation de själva skapat. I åtta år vid makten har Karapet och hans parti drivit på för en samhällsutveckling där vi ska öppna våra hjärtan.

I dag ser vi resultatet. Våldsamma invandrargäng hindrar hederliga människor som bor i de mångkulturella förorterna från att få den ambulansvård de behöver och har rätt till.

Att Ambulansförbundet i dag kräver att Stockholms läns landsting utrustar ambulanssjukvårdare med kravallutrustning för att de ska kunna utföra sitt arbete i vissa stadsdelar, det är resultatet av Arin Karapets politik.

Ett mycket dystert resultat, ett resultat som skiljer sig från hur det hade sett ut om Sverigedemokraterna hade fått bestämma, men likväl den verklighet vi på kort sikt har att förhålla oss till.

Om Karapet på allvar för en dialog med blåljuspersonal, då tycker jag att han också ska lyssna på vad de säger. Detta är vardagshjältar som tar hand om dig och mig när vi blir sjuka. Varför kan du inte öppna ditt hjärta för dem också?

Henrik Vinge, ledamot Stockholms läns landsting (SD)

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev