Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sjukvård

Jönköping kör i gång krislägesavtal – 1 200 kan omfattas

Publicerad: 11 januari 2021, 13:53

”Vi har ett mycket stort vårdbehov att hantera. Vi ska ta hand om allt fler covidpatienter och samtidigt upprätthålla en viktig operationsverksamhet”, säger säger hälso- och sjukvårdsdirektör Mats Bojestig vid Region Jönköpings län.

Foto: Region Gävleborg, Region Jönköpings län

Region Jönköpings län börjar tillämpa krislägesavtalet i dag, måndag. På sikt kan antalet vårdanställda som omfattas i regionen trappas upp till 1 200 personer. – Vi bedömer att patienter skulle komma till skada om vi väntar längre med att ge dem vård, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Mats Bojestig vid Region Jönköpings län.


Ämnen i artikeln:

Covid-19

De senaste veckorna har Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Sobona (de kommunala företagens arbetsgivarorganisation) aktiverat krislägesavtalet i sex regioner. Bakgrunden är den stora smittspridningen som leder till extrem belastning

Vill du läsa vidare?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Nyhetstidningen direkt i brevlådan, 38 nr per år
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om svenska samhällsfrågor

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 795 kr ex. moms (ord. pris 3 495 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vår nyhetstidning. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

Covid-19

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev