Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sjukvård

Inhyrda läkare och sköterskor får vården att fungera

I andra branscher ses bemanningsföretag som ett naturligt inslag och komplement och det är dags för hälso- och sjukvården att ändra sitt synsätt på bemanningsläkare och bemanningssköterskor. Men branschen måste också regleras tydligare.

Publicerad: 11 november 2013, 07:58

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

UpphandlingskriterierVårdbemanning

Sista tiden har frågan om bemanningsläkare, så kallade hyrläkare, återigen varit aktuell i media. Det är en ständigt aktuell fråga, där framförallt problem kring kostnader och kvalitet hela tiden lyfts fram. Det finns dock lösningar på dessa problem, vilket vi som största aktör med längst erfarenhet inom bemanning i hälso- och sjukvården har kunnat se. I andra branscher ses bemanningsföretag som ett naturligt inslag. Det är dags för hälso- och sjukvården att ändra sitt synsätt på bemanningsläkare och bemanningssköterskor!

Låt oss först konstatera att läkare och sjuksköterskor från bemanningsföretag fortsatt kommer att behövas under överskådlig tid. Så länge det är brist på läkare, kvarstår behovet. Politiker och tjänstemän måste inse att läkare och sköterskor från bemanningsföretag är här för att stanna. Därför tjänar alla på att tänka långsiktigt. Dessutom är läkare ett speciellt yrke som har ett stort ansvar. Det gäller människors liv och hälsa och därför ställs stora krav på patientsäkerhet, genom kompetens och kvalitetssäkring. Landstingen och regionerna måste även kunna lita på att de verkligen får läkare när de behöver det.

För att säkerställa dessa krav; långsiktighet, patientsäkerhet och trygghet, anser vi att branschen måste regleras tydligare. Det kan ske på följande sätt:

- Kvalitetsupphandling av bemanningsföretag. Ställ tydliga kvalitetskrav i form av leveranssäkerhet, tillämpade kvalitetssystem och ISO-certifiering.
- Upphandling av ett mindre antal företag i de enskilda upphandlingarna. I dag är det inte ovanligt att ett 20-30-tal bemanningsföretag upphandlas, vilket försvårar kontinuiteten i de enskilda uppdragen. Upphandla istället färre företag som uppfyller högt ställda kvalitetskrav, för att säkra kontinuiteten.
- Fasta priser för upphandling, där de företag som bäst uppfyller kvalitetskraven väljs ut. På så sätt uppnår uppdragsgivarna i landstingen och regionerna kostnadskontroll och slipper skenande kostnader för bemanning.

Det finns också en ökad trend i att allt fler vill ha ökat inflytande över sin tid och sin livssituation – man vill vara sin egen chef. Därför väljer många läkare och sjuksköterskor att arbeta för bemanningsföretag. Under olika faser i livet kan man behöva anpassa sin arbetstid till den privata situationen på olika sätt och då är arbete inom bemanningsföretag ett alternativ. Det är viktigt att komma ihåg, att på det sättet stannar läkare och sjuksköterskor kvar i yrket och finns tillgängliga för svensk hälso- och sjukvård.

Lars Källström, vd Rent-A-Doctor och Rent-A-Nurse

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News