Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sjukvård

Helsingborg ska få nytt sjukhus

Publicerad: 21 april 2021, 08:14

”Ambitionen är att bygga ett fullvärdigt akutsjukhus på en yta som är 70 procent större än nuvarande sjukhusområde”, sa Carl-Johan Sonesson (M) regionstyrelsens ordförande i Skåne på en pressträff.

Foto: Fotograf jens christian

Helsingborg ska få ett nytt sjukhus. Ett förslag till inriktningsbeslut har tagits i den skånska regionstyrelsens arbetsutskott.


Ämnen i artikeln:

SjukhusRegion Skåne

 

Helsingborg ska få ett nytt sjukhus i de östra delarna av Ramlösa. Ett förslag till inriktningsbeslut har tagits i den skånska regionstyrelsens arbetsutskott och den 29 april fattas beslut av regionstyrelsen.

— Ambitionen är att bygga ett fullvärdigt akutsjukhus på en yta som är 70 procent större än nuvarande sjukhusområde, säger regionstyrelsens ordförande Carl Johan Sonesson (M) vid en pågående pressträff.

Han uppskattar att det nya sjukhuset kan stå klart om 11–13 år om inriktningsbeslut fattas i år, rapporterar lokala medier.

Nuvarande Helsingborgs lasarett, från 1975, är under renovering, men det är ett projekt med förhinder, som hittills kostat 3,6 miljarder kronor. Detta område ska på sikt kunna användas till annan verksamhet.

Prislappen för nybygget beräknas till 13,3 miljarder kronor, skriver Region Skåne i ett pressmeddelande.

/TT

Ämnen i artikeln:

SjukhusRegion Skåne

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev