torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sjukvård

Här får vårdpersonalen gratis boende i sommar

Publicerad: 29 mars 2023, 08:53

Foto: Jessica Gow/TT

Region Norrbotten försöker locka vårdpersonal från södra Sverige. I en stor rekryteringskampanj erbjuder regionen en gratis resa till Norrbotten och gratis boende för sommarpersonalen.

Ämnen i artikeln:

Region NorrbottenKompetensbristTandvårdSjuksköterskor

Edin Jusovic

edin.jusovic@dagenssamhalle.se


66 000 sjuksköterskor och 6 000 medarbetare inom tandvården runt om i södra Sverige har fått brev om att sommarjobba i Norrbotten. I utbyte ska personalen få både resan dit och boende gratis. Hittills har 300 personer svarat, en siffra som uppdragsledare Jonas Sandberg är nöjd med.

—Vi är nöjda att över 100 personer hörde av sig. Man måste vara ärlig och säga att det kanske inte är alla som vill komma upp från södra Sverige till Norrbotten och jobba under sommaren. Men jag är ändå förvånad över att det var så många som vill, säger han i en intervju med DN.

Regionen hoppas även attrahera norrbottningar som bor i andra delar av landet att komma tillbaka under sommaren. Förmånerna gäller alla som jobbar inom vården, även till tandvårdspersonal som kan tänka sig jobba i Kiruna och Gällivare, där det har uttryckts en särskild brist.

Erbjudandet är det senaste i en rad satsningar från Norrbotten för att fylla luckorna i vården i sommar. I februari meddelade regionen att vårdpersonal kan vänta sig en ersättning på 25 000 kronor för varje semestervecka de kan tänka sig flytta.

LÄS MER: Så mycket extra får sommarpersonalen - två regioner sticker ut

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev