fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sjukvård

Han tar över efter Ing-Marie Wieselgren

Publicerad: 26 augusti 2022, 13:52

Anders Printz har lång erfarenhet av att arbeta med frågor om psykisk hälsa. Foto: Ulf Huett

Det blir Anders Printz, tidigare regeringens samordnare för psykisk ohälsa, som tar över rodret för Uppdrag psykisk hälsa på SKR i väntan på en permanent lösning till chefsposten.

Ämnen i artikeln:

SKRHälsaPsykiatriKarriär

Åsa Nilsson

asa.nilsson@dagenssamhalle.se


Anders Printz får ett tillfälligt förordnande fram till den 31 januari för att vara närmaste chef för medarbetarna på Uppdrag psykisk hälsa. Tidigare chefen Ing-Marie Wieselgren mördades i somras under Almedalsveckan, ett mord som betecknas som terroristbrott eftersom den misstänkte förövaren hade politiska motiv.

LÄS MER: Lars Stjernkvist om mordet på vännen Ing-Marie Wieselgren: ”Vi måste återvinna vardagen” 

Ing-Marie Wieselgren hade även uppdraget som psykiatrisamordnare, men det är bara chefsskapet på Uppdrag psykisk hälsa som Anders Printz nu går in på. Han kommer huvudsakligen att arbeta med internt fokus, och gör uppdraget på halvtid vid sidan av sitt uppdrag som särskild utredare i samsjuklighetsutredningen. Rekryteringen av en permanent lösning till chefsposten inleds under hösten. SKR har i dag inget besked om hur psykiatrisamordnarrollen ska se ut framöver.

Anders Printz har lång erfarenhet av att arbeta med frågor om psykisk hälsa och har bland annat tidigare varit regeringens samordnare för psykisk ohälsa och förbundsjurist på Riksförbundet för social och mental hälsa.

LÄS MER: Ing-Marie Wieselgren: ”För mig är mycket i livet en kamp eller strid med saker” 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev