Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sjukvård

”Det är S som saknar förankring i verkligheten”

REPLIK Det är det är oseriöst av Erika Ullberg att via media försöka vinna politiska poäng med osanningar om oss sverigedemokrater.

Publicerad: 16 juni 2017, 13:18

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

Regionernas ekonomiBudgetSverigedemokraterna

Jag respekterar Socialdemokraterna och deras landstingsråd Erika Ullberg för att de arbetar för alla medborgares bästa.

Även vi sverigedemokrater har samma målsättning, och av den anledningen tycker jag att det är oseriöst att Ullberg via media försöker vinna politiska poäng med osanningar om oss sverigedemokrater.

Först anser hon att krisen i sjukvården beror på alliansstyret under tio års tid. Sedan kommer hon in på  Sverigedemokraterna och påstår att vi inte förstår oss på sjukvårdens nuvarande problem.

Socialdemokraterna har lösningen på allt, inklusive pengar och personal – samtidigt som de har en landstingsbudget som är underfinansierad med flera hundra miljoner kronor.

Vid den budgetdebatt som landstinget hade nu under tisdag och onsdag visade Sverigedemokraterna prov på sin självständighet mellan de båda blocken – röd-gröna och Alliansen. Vi sade nej till fler vårdval i nuläget, och till att lämna ut reumatologin till vårdvalet. I det fick vi stöd av de röd-gröna.

När det gäller landstingets problem inom sjukvården så är det just massinvandringen som i mycket förorsakar det. Det är väl självklart att när det varje år kommer minst 40 000 personer till länet, så medför det en väldig ej förberedd belastning på sjukvården. Till detta kommer ännu fler anhöriginvandrare. Att inte se detta som en belastning för landstinget visar väl ändå på att Socialdemokraterna inte har förankring i verkligheten.

Dan Kareliusson, gruppledare (SD) Stockholms stad

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev