onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sjukvård

”Bra att politiken vill förbättra för bensköra”

Vi uppskattar politikernas engagemang för bensköra patienter, skriver 1,6 & 2,6 miljonerklubben i en slutreplik till Ella Bohlin (KD).

Publicerad: 20 november 2017, 10:06

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

”Vi representerar människor som är drabbade av benskörhet eller har någon anhörig eller vän, som är drabbad.” Foto: Puwadol Jaturawutthichai


Ämnen i artikeln:

HälsaÄldresjukvårdÄldrevård

Replik Vi är väldigt glada över att Ella Bohlin, landstingsråd (KD), har lyft upp osteoporos på agendan. Vi uppskattar även det stora engagemang som våra inbjudna sjukvårdspolitiker och medicinska experter har visat under och efter våra benskörhetsseminarier runtom i landet. Vi vet nu att vi alla strävar mot samma gemensamma mål.

Därför uppskattar vi att Ella Bohlin, (KD), är fast besluten om att förbättra vården för bensköra patienter i Stockholms län och att politikerna ska ta ett handfast initiativ för att förbättra läget för osteoporospatienter. Med vår debatt önskar vi verka för att få till stånd en bättre diagnostisering där frakturkoordinatorer och frakturkedjor införs som identifiering, omhändertagande och behandling av osteoporospatienter.

Vårt mål är att frakturkoordinatorer införs enligt den modell man arbetar efter i Norrtälje, där det fungerar väl. I dag är vi glada och tacksamma över den dialog som vi kan ha med de styrande politikerna inom sjukvården samt vår gemensamma målsättning om att hitta och behandla fler patienter.

Vi på 1,6 miljonerklubben, arbetar övergripande med kvinnors hälsa. För oss är osteoporos viktigt, eftersom det framförallt drabbar många kvinnor. Vi representerar människor som är drabbade av benskörhet eller har någon anhörig eller vän, som är drabbad.

Alexandra Charles von Hofsten, ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Lill Lindfors, ambassadör 1,6 miljonerklubben

Wivi-Ann Heurlin-Krantz, styrelseledamot 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev