lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sjukvård

Antalet smittade ökar – sjukhus upp i stabsläge

Publicerad: 24 augusti 2021, 07:22

På Säs har man framför allt sett att de inlagda patienterna är personer som inte är vaccinerade Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Södra Älvsborgs sjukhus (Säs) i Borås går upp i så kallat stabsläge. Anledningen är en ökning av covidfall, skriver Borås Tidning.

Ämnen i artikeln:

Corona i vårdenVästra GötalandsregionenVGRHälsaIntensivvård

Samtidigt är trycket högt på den övriga vården. 

— Vi har fyllt våra nuvarande covidplatser, så vi behöver veta var vi ska vårda nya patienter om vi får ett fortsatt ökat inflöde. Och vi behöver ha en beredskap ifall det skulle sticka iväg – eftersom vi inte vet allt om deltavarianten och hur smittsam den är, säger chefsläkaren Sara Degerman Carlsson till tidningen.

Stabsläge innebär att en särskild sjukvårdsledning håller sig underrättad om läget, vidtar nödvändiga åtgärder och följer händelseutvecklingen.

Enligt siffror från Västra Götalandsregionens har antalet covidpatienter på Säs fördubblats på en vecka. Nu ligger tio patienter inne, varav två på intensivvårdsavdelning. I hela regionen har antalet covidpatienter ökat från 40 till 52 den senaste veckan.

På Säs har man framför allt sett att de inlagda patienterna är personer som inte är vaccinerade och att flera av dem blivit sjuka efter utlandsvistelser.

/ TT 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev