Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sjukvård

17 företag ska hjälpa Region Skåne med vaccinationerna

Publicerad: 10 februari 2021, 11:09

Totalt ska det finnas omkring 150 vaccinationsplatser, minst en i varje skånsk kommun.

Foto: Johan Nilsson/TT

Region Skåne har upphandlat 17 externa leverantörer för att klara massvaccineringen mot covid-19. Just nu är Skåne en av de regioner som vaccinerat minst andel av befolkningen.


Ämnen i artikeln:

Covid-19Region SkåneVaccineringen mot covid-19

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Infogram är blockerad under “Visa våra partners”.

På tisdagen presenterade Region Skåne sin plan för hur den breda allmänheten ska vaccineras mot covid-19. Regionen har slutit avtal med 17 externa vaccinatörer för att kunna vaccinera drygt 140 000 personer i veckan när den fjärde och sista fasen av vaccinationerna inleds. Då ska alla i åldersgruppen 18–64 år få tillgång till vaccin.

Totalt ska det finnas omkring 150 vaccinationsplatser, minst en i varje skånsk kommun. Den som vill boka tid för vaccination ska kunna göra det via 1177 med e-legitimation. För den som saknar e-legitimation ska det i stället finnas möjlighet att ringa sin vårdcentral för att boka tid. När vaccinationen i fas 4 kan inledas är ännu oklart.

Just nu visar Folkhälsomyndighetens statistik att Skåne tillhör de regioner som har vaccinerat lägst andel av sin befolkning. Endast 0,1 procent av skåningarna hade fått två doser av vaccin mot covid-19 i vecka fyra. Längst har Region Sörmland kommit där 1,1 procent av befolkningen fått två doser. Tabellen nedan visar andel av befolkningen som i vecka fyra fått sin andra dos i respektive region.

Samuel Åsgård

Reporter

sa@dagenssamhalle.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev