tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunala bolag

Daniel Kindberg frias av hovrätten

Publicerad: 3 december 2021, 12:40

Foto: Mats Andersson/TT

Daniel Kindberg, före detta vd för det kommunala bostadsbolaget Östersundshem och ordförande för Östersund FK, frias av hovrätten från åtalet om grov ekonomisk brottslighet.

Ämnen i artikeln:

DomstolKommunala bolagBostäder

I tingsrätten dömdes Daniel Kindberg till tre års fängelse för bland annat grov trolöshet mot huvudman och grovt bokföringsbrott. Han skulle också, tillsammans två medåtalade män, betala skadestånd på miljonbelopp till bland annat Östersundshem.

Daniel Kindberg har genom hela processen hävdat sin oskuld, och nu friar hovrätten för nedre Norrland honom på samtliga åtalspunkter.

Åklagaren hävdade att Daniel Lindberg medverkat till att Östersundshem fakturerats för stora belopp för arbeten som aldrig utfördes. 

I ett pressmeddelande skriver hovrätten, som var enig i sitt beslut att fria: ”Åklagaren har inte bevisat sitt påstående att inget arbete har utförts. Det går inte heller att göra en tillräckligt säker bedömning av hur mycket av arbetet enligt fakturorna som har utförts, bland annat med hänsyn till vittnenas begränsade möjligheter att göra säkra iakttagelser av hela området och den stora osäkerheten kring olika tidpunkter.”

– Det här är naturligtvis en stor lättnad för min klient. Utifrån den upplevelse jag hade vid förhandlingen är det så att de påståenden man lämnat inte på tillräckligt sätt underbyggs av bevisning, säger Kindbergs advokat Olle Kullinger till TT. 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev