måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Integration & segregation

Vi torgför inga konspirationsteorier

Vi är glada att vårt öppna brev fått ett så positivt och brett mottagande och glädjer oss speciellt till att frågan om religiöst motiverat våld även engagerar frilansjournalisten Alexander Bringsoniou. Vi delar helt hans oro för detta.

Publicerad: 2 september 2016, 15:05

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

Sekulärt samhälle?SegregationUtanförskapReligionExtremismIslamIslamism

Svar till Alexander Bringsonious replik ”Ta all religiös extremism på allvar”.

Vad gäller konspirationsteorier och olika sorters beröringsskräck för vad andra tycker eller inte tycker, är det inget vi är intresserade av. Vi upprepar att detta initiativ (vilket tydligt framgår för den läskunnige) är parti- och ideologiöverskridande.

Vi påminner också om att den militanta islamistiska ideologin är den, i alla fall i dag, enda våldsbenägna ideologi som etablerat en stat i mellanöstern till vilken många européer frivilligt anslutit sig. I den mån Alexander Bringsoniou känner till katolska eller protestantiska motsvarigheter, vill vi gärna underteckna ett öppet brev mot dessa!

Slutligen hoppas vi att de många muslimska kvinnor och unga tjejer som de senaste åren flaggat upp för ett ökat islamistiskt inflytande i sin närmiljö, snabbt inser sitt misstag och erkänner att de i själva verket inte alls är vare sig hotade i sin närmiljö eller att Sverige på något sätt egentligen har påverkats av dessa i den övriga världen erkänt starka strömningar.

Magnus Norell, forskare

Hanna Gadban, författare

Sara Mohammad, människorättsaktivist

Edward Nordén, jordbrukare

Carina Hägg, konsult

Johan Westerholm, redaktör

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev