måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Integration & segregation

Staffanstorp ändrar sig – tar emot kvotflyktningar

Publicerad: 13 juni 2022, 14:20

Christian Sonesson (M), kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp.

Foto: Johan Nilsson/TT

Staffanstorps kommun tvärvänder och upphäver sitt beslut om att inte ta emot kvotflyktingar. Det uppger kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M) på sin Facebooksida.

Ämnen i artikeln:

Nej till flyktingar i StaffanstorpFlyktingmottagandeSenaste nytt

Åsa Nilsson

an@dagenssamhalle.se


Det var i mars som den skånska kommunen fattade sitt beslut om att inte ta emot kvotflyktingar med hänvisning till att flyktingar från krigsdrabbade Ukraina ska prioriteras. Nu ändrar sig kommunen. Christian Sonesson anger att orsaken är att Migrationsverket skrivit ner sin prognos kring hur många flyktingar Sverige kommer att ta emot från Ukraina under 2022.

Det gör att ”det tillfälliga beslutet om att inte ta emot kvotflyktingar inte längre är nödvändigt”, skriver Christian Sonesson på Facebook, där han också lagt ut bilder på måndagens undertecknade ordförandebeslut.

I början av juni uppgav Migrationsverket att runt 50 000 flyktingar väntas från Ukraina, som den 24 februari invaderades av Ryssland.

Staffanstorp vägrade i maj ta emot fyra kvotflyktingar som precis anlänt och de anvisades i stället till en annan kommun. Beslutet fick stark kritik av bland annat landshövdingen i Skåne och professor Olle Lundin

LÄS MER: Vellinges M-topp rasar: ”Lagen gäller alla – även Staffanstorp”

LÄS MER: Nobbade flyktningfamiljen hotar stämma Staffanstorp 

TT/Dagens Samhälle

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev