fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Integration & segregation

Replik: Grön Ungdoms godisregn är naivt

Att ett av våra regeringspartiers ungdomsförbund vill dela ut uppehållstillstånd likt ett godisregn är beklämmande och naivt men tyvärr inte förvånande. Det skriver företrädare för Ungsvenskarna SDU.

Publicerad: 16 april 2018, 13:48

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

För att migrationspolitiken ska fungera måste vi, enligt debattörerna, skapa ordning och reda Foto: Dagens Samhälle


Ämnen i artikeln:

EnsamkommandeGymnasieasylMigrationsverketSDSverigedemokraternaMigrationMigrationspolitik

REPLIK. I en debattartikel i Dagens Samhälle skriver företrädare för Grön Ungdom att de anser att ensamkommande som kommit till Sverige år 2015 ska få stanna oavsett Migrationsverkets bedömning.

Ända sedan Stefan Löfven och Åsa Romson under toppen på flyktingvågen 2015 presenterade sina förslag på skärpt migrationspolitik har regeringen vacklat i frågan, mellan en extrem öppna gränser-politik till en mer restriktiv hållning, som de delvis verkar förstå är nödvändig. Nu tycks de vilja återgå till den först nämnda, den extrema migrationspolitiken. Grön Ungdoms debattartikel handlar primärt om ett förslag från regeringen om att migranter som saknar asylskäl ändå ska få stanna.

Detta förslag handlar om att uppemot 9000 migranter ska få stanna. Det är migranter som saknar asylskäl, avser att plugga på gymnasiet och som påstod att de var under 18 år då de kom till Sverige (förslaget gör ingen skillnad mellan de som ljög och de som var ärliga om sin ålder).

Anledningen till att de i dagsläget inte får stanna är inte som Grön Ungdom påstår långa handläggningstider på Migrationsverket. Anledningen att de inte får stanna är att de inte har giltiga asylskäl och därmed har fått sin ansökan avslagen. Det fullkomligt orimliga i att de skulle få stanna bara för att svenska skattebetalare ska finansiera deras gymnasiestudier är inte något som Grön Ungdom nämner över huvud taget.

Trots att det handlar om vuxna individer tar Grön Ungdom i sitt inlägg upp att det i hemländerna saknas ett fungerande mottagande för att utvisa barn, vilket såklart är helt irrelevant. De tar även upp att vissa aldrig varit i landet de utvisas till, trots att de utvisas till sina uppgivna hemländer.

Vi ungsvenskar menar att dessa argument inte är hållbara. För att migrationspolitiken ska fungera måste vi skapa ordning och reda och detta kan inte tillåtas vara beroende av hur andra länder sköter mottagandet av de som inte får stanna i Sverige.

Förslaget är alltså i grund och botten ett försök att godtyckligt tillåta personer som saknar skyddsskäl att stanna i Sverige på svenska skattebetalares bekostnad. Då det saknas skäl att att ge ut uppehållstillstånd hittar regeringen på nya anledningar till detta för att gå aktivister tillmötes. Vi kommer alltid att kämpa emot sådana verklighetsfrånvända förslag och vi ser fram emot att se lagförslaget röstas ned i riksdagen.

I sin debattartikel ger Grön Ungdom också löften om att de ska ”kämpa för mer öppna regler, bland annat genom generösa regler för familjeåterförening.” Vi Ungsvenskar är också beredda att ge ett löfte till väljarna. Vi kommer att kämpa för en långsiktig och ansvarstagande migrationspolitik, som sätter Sverige och det svenska folkets behov först.

Tobias Andersson, nationell talesperson Ungsvenskarna SDU

Ted Bondesson, migrations- och assimilationspolitisk talesperson Ungsvenskarna SDU

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev