måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Integration & segregation

Fel tänkt att inte använda lösningen vi redan har, KD!

Vi behöver inte vänta på lagstiftning, det finns tillräckligt med makt kommunalt. Varför ska vi vänta bara för att Jakob Forssmed och KD gillar tanken på att staten ska lagstifta, frågar Ali Khalil, MP i en slutreplik.

Publicerad: 4 juli 2018, 07:33

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Botkyrkabor kan redan nu köpa loss sin egen lägenhet samtidigt som grannen hyr vidare.

Foto: Mostphotos


Ämnen i artikeln:

SegregationBostadspolitikUtanförskapJakob Forssmed

Botkyrkabor kan redan nu köpa loss sin egen lägenhet samtidigt som grannen hyr vidare. Vi har redan gjort detta – utan de lagändringar som Jakob och Kristdemokraterna säger sig behöva i sin replik till mig.

Vi måste inte vänta på regeringen eller lagar. Hela min poäng är att jag och mina grannar vill ha bostäder att köpa och ordentlig renovering, nu på en gång. Vi har redan väntat i 30 år. Varför ska vi vänta ytterligare för att Jakob gillar tanken på att staten ska lagstifta? Jakob säger att han inte vill ha ”projekt” men för mig faller onödiga lagändringar under projekt vi inte vill ha.

Vi har en lösning som skapar eftertraktat ägande där det saknas och som möjliggör ordentlig renovering utan höga hyreshöjningar. Det är så man bryter segregation och får människor att stanna kvar i områden där de trivs.  Andelsägande går att rulla ut i större skala nu på en gång.

Om Jakob Forssmed och KD vill detsamma som jag – samarbeta istället med Stefan Löfven och det lokala KD som är med och tar besluten i Botkyrka. I Sverige finns tillräckligt med makt kommunalt för att slippa vänta på lagstiftning. Ni är välkommen att göra nu direkt istället för att vänta.

Ali Khalil, gruppledare Miljöpartiet i Botkyrka och Albybo

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev