torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Snöoväder i norra Sverige – kommuner stänger skolorna

Publicerad: 12 januari 2022, 09:21

Krokom ”tar höjd för värsta scenario” och stänger skolorna i två dagar. Arkivbild. Foto: Erik Abel/TT

SMHI har utfärdat varningar för kraftigt snöfall, blåst och plötslig ishalka i stora delar av norra Sverige. Åre och Krokom väljer att stänga skolorna för elevernas säkerhet.

Ämnen i artikeln:

SkolanUtbildning

Petter Jerdén

petter.jerden@dagenssamhalle.se


Ovädret väntas bli värst i Lapplandsfjällen. SMHI har utfärdat orange varning i området för ”mycket besvärligt väder” med blåst och kraftigt snöfall. Det ligger även gula varningar ute för plötslig ishalka i Ångermanland samt stora delar av Västerbotten, Jämtland och södra Norrbotten.

Åre kommun stänger därför skolorna resten av veckan. Snöfallet väntas i eftermiddag övergå i regn och skapa isgator.

– Efter diskussion med andra berörda, framför allt länstrafiken, var bedömningen att vi kommer att ha stora begränsningar i skolskjutstrafiken. Därför var det här den bästa lösningen, säger Åres kommunchef Kaj Söder till P4 Jämtland.

Även Krokom slår igen skolorna.

– Vi tar höjd för ett värsta scenario och har i första skedet bestämt oss för att stänga skolorna under onsdag och torsdag. Ytterligare information kommer efter hand om nya beslut fattas, säger kommundirektör Jonas Törngren i ett pressmeddelande.

Krokom varnar för att ovädret kan leda till inställda avgångar i kollektivtrafiken. Sop- och slamtömning kan utebli och hemtjänsten kommer resten av veckan att endast göra ”nödvändiga insatser”.

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev