Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Kommunchefen: ”Vi kommer att bo mitt i en storstad”

Publicerad: 3 januari 2022, 08:41

Kommunchefen Anders Persson vill att Robertfors politiker och invånare gör ett ”mentalt paradigmskifte”, att de vågar satsa på tillväxt efter mångårig negativ befolkningstrend.

Foto: Robertsfors kommun,

Robertsfors slutar rea ut tomter för 1 krona styck. Försäljningen började för 15 år sedan som ett försök att locka nya invånare – men nu skjuter fastighetspriserna i höjden.
Om tio år hoppas kommunen på dubbelt så många invånare i tätorten. Utmaningen är att hinna och våga bygga tillräckligt snabbt. ”Vi är mitt inne i den hysteriska boomen av Northvolt, tillväxt och Norrbotniabanan”, säger kommunchefen.


Ämnen i artikeln:

InfrastrukturinvesteringarTillväxt

Robertsfors började sälja enkronorstomter för 15 år sedan. Då såg kommunens framtid helt annorlunda ut jämfört med i dag. Få ville flytta till bruksorten belägen mellan Umeå och Skellefteå. Vrakpris

Vill du läsa vidare?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Nyhetstidningen direkt i brevlådan, 38 nr per år
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om svenska samhällsfrågor

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 795 kr ex. moms (ord. pris 3 495 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vår nyhetstidning. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev