måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Klart: Region Värmland blir delägare i Karlstads flygplats

Publicerad: 18 februari 2021, 11:50

”Det här är en viktig infrastruktur som Värmland behöver för näringslivet, för privatresor och sjukvården”, säger Fredrik Larsson. Foto: Joachim Lagercrantz

Region Värmland köper upp aktier i flygplatsen och delar på kostnaderna och ansvaret med Karlstads kommun.

Ämnen i artikeln:

Flygtrafik

EP

Erik Pettersson


I dag drivs Karlstad Airport av Karlstads kommun. Som en följd av regionbildningen har diskussioner förts mellan Region Värmland och Karlstads kommun om ett delat ansvar för Karlstad Airport.

Förslaget om att Region Värmland skulle köpa in sig i Karlstad Airport klubbades igenom i regionstyrelsen den 26 januari och på gårdagens fullmäktige blev det en överväldigande majoritet för styrelsens förslag, röstsiffrorna blev 72–8 då det ställdes mot Miljöpartiets yrkande på ett avslag.

– Det här är en viktig infrastruktur som Värmland behöver för näringslivet, för privatresor och sjukvården inte minst, sa regionstyrelsens ordförande Fredrik Larsson (M) under debatten.

Beslutet innebär att regionen köper fem procent av aktierna i det kommunala flygplatsbolaget för åtta miljoner kronor men delar lika på kostnaderna för flygplatsen med Karlstads kommun. Region Värmlands bidrag ska dock inte överstiga 20 miljoner kronor per år.

Avtalet träder i kraft den 31 mars 2021.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev